SHARE KAN PADA KAWAN YG LAIN

Tidur Lewat Punca Wajah Tak Berseri. Rawat Segera Dengan Cara Ini.

Pasti semua sudah pernah dengar tentangnya bukan? Detox ini sebenarnya adalah proses penyingkiran bahan toksin atau buangan dari tubuh badan manusia.  Malah badan kita sendiri juga sudah mempunyai sistem detox  tersendiri iaitu hati, usus dan ginjal. Pun begitu, detox juga boleh dilakukan dengan menghasilkan air detox untuk membantu sistem penghadaman bekerja dengan sebaiknya dan memastikan kulit bersih serta segar. Selain itu ia…

SHARE KAN PADA KAWAN YG LAIN

10 Barang Yang Mungkin Anda Tidak Akan Beli Lagi Setelah Mengetahui Cara Pembuatannya.

Semasa beli sesuatu barang terutama makanan, tengoklah kandungan dalamnya kerana amat penting untuk diri kita sendiri. Selama ini kita sering memberi semua barangan daripada pasar raya tanpa memikirkan kesan selepas menggunakannya. Terutamanya dalam keadaan hari ini yang tidak cukup duit, selalunya kita lebih minat memberi barang dengan harga yang murah dan kuantiti yang banyak.Akan tetapi,…

SHARE KAN PADA KAWAN YG LAIN

7 Tips Merawat Kaki Yang Lenguh.

Banyak orang pasti pernah rasa lenguh-lenguh di kaki. Biasanya lenguh kaki disebabkan terlalu banyak kerja, melakukan aktiviti tanpa henti, kurang tidur, kurang zat, terdapat darah tersumbat dan sebagainya. Yang paling popular sebab pusing 1 mall tanpa sedar, balik rumah nak tidur baru terasa lenguh-lenguh kaki sampai tak dapat tidur lena. Kan? hehe Selain itu, penyebab…

SHARE KAN PADA KAWAN YG LAIN

Tip Untuk Elak Kereta Berbahang Walaupun Dibiarkan Parking Waktu Panas Terik.

Pernah tak bila pergi kerja, parking kereta dekat tempat tak berbumbung dan waktu lunch hour je nak guna kereta pergi makan, buka-buka je “Wow! Panasnya!” Sampaikan nak pegang steering pun tak mampu sebab panas betul. Terpaksa bukak pintu kereta luas-luas, start enjin dan pasang air-cond kuat-kuat dan biarkan ianya sebentar sampailah kereta sejuk sikit, betul…

SHARE KAN PADA KAWAN YG LAIN

Cara Mudah Bersihkan Kotoran Pada Penghawa Dingin Dengan Hanya Menetapkan Kepada Mode Fan Sahaja.

Bab pembersihan alatan elektrik, atau perabot sudah menjadi perkara wajib dilakukan, pada hari-hari biasa, mahu pun bila tibanya sesuatu perayaan. Ini bagi memastikan keselesaan tetamu yang hadir ke rumah nanti. Mungkin ada di antara kita yang tidak punya masa dalam membersihakan penghawa dingin, yang mana setelah seharian digunakan, lebih-lebih lagi pada waktu malam, ianya pastinya…